Stabiliteit

rode-lijn

Home » Stabiliteit

Last van pijn, stijfheid en ontstekingen aan gewrichten?

groene-lijn

Verminderde stabiliteit in gewrichten beperkt ons bij het bewegen. Soms doet buigen pijn, door stijfheid of een ontsteking. Oefentherapie helpt stabiliteit in gewrichten terug te brengen.

Pijn en stijfheid bij bewegen begint vaak in de gewrichten. Het probleem zit vaak in het kraakbeen, de gewrichtsvloeistof, de meniscus, het kapsel, de banden en pezen rond het gewricht. Hypermobiliteit is aangeboren. Ook gewrichtsontstekingen, artrose, reuma of jicht kunnen klachten veroorzaken. Zwakke spieren en instabiliteit zijn het gevolg. Het maakt je onzeker en soms bang om te vallen. Naast medicatie biedt Cesar/Mensendieck oefentherapie verlichting. Oefeningen verbeteren de stabiliteit.

Soorten klachten

Gewrichtsklachten, zwelling en pijn aan enkels, voeten, tenen, knieën, ellebogen, polsen, vingers, rug, schouder, nek. Beenvliesontsteking, peesschedeontsteking, slijmbeursontsteking, hielspoor, hernia, bekkeninstabiliteit. Dislocatie of subluxatie van een gewricht, heupdysplasie, hakpijn bij kinderen. Welke klachten ervaar jij?

Geen verwijzing nodig

Ook zonder verwijzing kun je terecht bij onze oefentherapeuten. Behandelkosten worden conform poliswaarden van je zorgverzekering vergoed.

Vrij in je hoofd, fit in beweging

Oefentherapie op basis van Cesar en Mensendieck

Hypermobiliteit

Bij hypermobiliteit zijn de banden rond de gewrichten elastischer dan bij anderen. Het bindweefsel rekt bij belasting mee. De gewrichten kunnen hierdoor gemakkelijk overstrekken. Al bij normaal dagelijks bewegen kunnen klachten ontstaan. Je verstuikt je polsen of enkels snel. Door sporten en zware arbeid ontstaan blessures. Hypermobiliteit is een erfelijke aanleg. Daardoor kan het niet worden genezen. Oefentherapie leert je omgaan met hypermobiliteit.

Oefentherapie bij hypermobiliteit

De oefentherapeut begeleidt volwassenen en kinderen zowel individueel als in een groep. De therapie leert je hoe je je lichaam het beste kunt gebruiken bij alledaagse bewegingen. Denk hierbij aan staan, zitten, lopen, bukken, tillen en sporten. Ook leert het je verdere klachten te voorkomen. Oefeningen voor thuis stimuleren je vaker bewust te zijn van hoe je beweegt en wat je daaraan kunt verbeteren. Zodat je lichaam je niet langer beperkt in je dagelijks leven.

 

Afspraak maken >>

 • Ik wil graag een afspraak maken in:
 • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ
 • Ik wil graag een afspraak maken in:
 • Wij doen ons best je zo snel mogelijk te helpen en je de voorkeursdag en dagdeel te handhaven. Dit lukt echter niet altijd. Pas na ontvangst van de bevestiging is de afspraak definitief.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verminderde stabiliteit in gewrichten

Verminderde stabiliteit in je gewrichten tast je spierkracht en beweeglijkheid aan. Ontstekingen veroorzaken pijn en stijfheid bij het buigen. Bij slijtage van de gewrichten spreken we van artrose. Naast eventueel benodigde medicatie helpt oefentherapie anders om te gaan met je klachten. Je leert weer op je lichaam te vertrouwen.

Oefentherapie bij verminderde stabiliteit in gewrichten

De oefentherapie richt zich op verbetering van je houding en manier van bewegen. We maken je bewust van de invloed die je zelf hebt op je klachten. Oefeningen op maat versterken je spieren en de stabiliteit van het gewricht. Dat vermindert de pijn en vergroot je balans. Adviezen en oefeningen voor thuis maken de therapie ook nadat deze is afgelopen, bijzonder effectief. Je staat letterlijk steviger in je schoenen en gaat weer bewegen met plezier.

Afspraak maken >>

 • Ik wil graag een afspraak maken in:
 • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ
 • Ik wil graag een afspraak maken in:
 • Wij doen ons best je zo snel mogelijk te helpen en je de voorkeursdag en dagdeel te handhaven. Dit lukt echter niet altijd. Pas na ontvangst van de bevestiging is de afspraak definitief.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

 

Waarom Mens & Co

groene-lijn
 • Vermindert en voorkomt klachten

 • Gericht op lichaam én geest

 • Holistische aanpak

 • Individuele oefentherapie

 • Groepstherapie

 • 10 vestigingen in Noord-Holland

 • Huisbezoek mogelijk

 • Samenwerkende specialisten

 • Geregistreerd in kwaliteitsregister

Vrij in beweging. Daarom Mens & Co!

Keuze uit 9 locaties

groene-lijn

Mens & Co heeft 9 vestigingen in de kop van Noord-Holland: in Breezand, Den Helder, Hippolytushoef, Julianadorp, Middenmeer, Nieuwe Niedorp, Schagen, Tuitjenhorn. Onze oefentherapeuten werken onderling nauw samen.

Vergoeding vanuit de zorgverzekering

Veel zorgverzekeringen bieden (deels) vergoeding voor de behandeling van oefentherapie Cesar/Mensendieck bij Mens & Co.