Slaapproblemen

rode-lijn

Home » Slaapproblemen

Moeite met inslapen, doorslapen of te vroeg wakker?

groene-lijn

Kun jij moeilijk in slaap komen of blijven en lig je vaak wakker? Slaapproblemen komen vaak voor, ook bij kinderen. Een goede nachtrust is belangrijk om je fit en opgewekt te voelen. Samen met de slaaptherapeut ontdek je wat jou uit je slaap houdt.

Slecht slapen heeft invloed op je dagelijks functioneren. Je raakt vermoeid en kunt je moeilijk concentreren. Je kan vergeetachtig zijn of een kort lontje hebben. Piekert vaker en/of voelt je somber of moedeloos. Ook angsten en depressie kunnen gevolgen zijn van slaapproblemen. Evenals een verminderde weerstand en chronische pijnklachten zoals hoofdpijn en gewrichtsklachten.

Slaapproblemen door gedrag

Gedrag speelt een belangrijke rol bij ons slaappatroon. Daarop kunnen we zelf veel invloed uitoefenen. Onze oefentherapeuten maken je bewust van de relatie tussen gedragspatronen en slaapritme. Slaapoefentherapie op basis van Cesar/Mensendieck kijkt naar de oorzaak van jouw slaapproblemen. En helpt je hiermee om te gaan.

Je kunt kiezen voor zowel individuele oefentherapie als voor groepsactiviteiten zoals mindfulness en slaapslim.

Geen verwijzing nodig

Ook zonder verwijzing kun je terecht bij onze oefentherapeuten. Behandelkosten worden conform poliswaarden van je zorgverzekering vergoed.

Vrij in je hoofd, fit in beweging

Oefentherapie op basis van Cesar en Mensendieck

Volwassenen

Slaapproblemen zorgen voor veel psychische en lichamelijke klachten. Hoe slechter je slaapt, hoe groter de invloed op je dagelijks leven. Je gevoel, denken, handelen en omgeving versterken dit nog eens. Daarom heb je 24 uur per dag last van een slechte nachtrust. Chronische slapeloosheid verhoogt bovendien de kans op diverse ziekten. Slaapoefentherapie helpt je weer goed te slapen.

Oefentherapie voor volwassenen met slaapproblemen

De oefentherapeut begeleidt zowel individueel als in een groep. In gesprekken wordt inzicht gegeven in slaapgedrag, voeding en lichaamsbeweging. Door het geven van leefregels en adviezen over slaaphygiëne. Het leren ontspannen, focussen, bewust worden en loslaten. Via mindfulness, assertiviteitstraining en timemanagement. En via cognitieve gedragstherapeutische interventies of ACT (Acceptens and Commitment Therapie). Samen gaan we op zoek naar de methode die het beste bij jou past. De aanpak is altijd oplossingsgericht. Want goed slapen kun je leren.

Onze oefentherapeuten die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van mensen met slaapproblemen, zijn aangesloten bij het netwerk voor slaapoefentherapie.

Lees de SlaapSlim individuele folder voor meer informatie>> 

Wij behandelen op al onze locaties deze klachten, behalve Wieringerwerf.

Afspraak maken >>

 • Ik wil graag een afspraak maken in:
 • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ
 • Ik wil graag een afspraak maken in:
 • Wij doen ons best je zo snel mogelijk te helpen en je de voorkeursdag en dagdeel te handhaven. Dit lukt echter niet altijd. Pas na ontvangst van de bevestiging is de afspraak definitief.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kinderen

Ook kinderen kunnen slaapproblemen ervaren. Slecht slapen maakt kinderen moe en angstig. Daarbij spelen ook nare dromen een rol. Het heeft 24 uur per dag invloed op hun humeur. Contact met anderen, schoolprestaties en de gezondheid gaat eronder leiden. Slaapoefentherapie helpt je kind weer goed te slapen. En dat komt ook jouw nachtrust ten goede.

Oefentherapie voor kinderen met slaapproblemen

De oefentherapeut begeleidt kinderen individueel of in een groep. We geven kinderen praktische handvatten. Om rustig te worden in het hoofd en ontspannen in het lichaam. In gesprekken maken we ze bewust van onbedoelde gewoonten. We betrekken ook de ouders bij de behandeling. De aanpak is altijd oplossingsgericht. Want goed slapen kun je leren.

Onze oefentherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van kinderen met slaapproblemen. Zij zijn aangesloten bij het netwerk voor slaapoefentherapie.

Slaapoefentherapie Folder

Wij behandelen op al onze locaties deze klachten, behalve Wieringerwerf.

Afspraak maken >>

 • Ik wil graag een afspraak maken in:
 • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ
 • Ik wil graag een afspraak maken in:
 • Wij doen ons best je zo snel mogelijk te helpen en je de voorkeursdag en dagdeel te handhaven. Dit lukt echter niet altijd. Pas na ontvangst van de bevestiging is de afspraak definitief.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom Mens & Co

groene-lijn
 • Vermindert en voorkomt klachten

 • Gericht op lichaam én geest

 • Holistische aanpak

 • Individuele oefentherapie

 • Groepstherapie

 • 10 vestigingen in Noord-Holland

 • Huisbezoek mogelijk

 • Samenwerkende specialisten

 • Geregistreerd in kwaliteitsregister

Vrij in beweging. Daarom Mens & Co!

Keuze uit 9 locaties

groene-lijn

Mens & Co heeft 9 vestigingen in de kop van Noord-Holland: in Breezand, Den Helder, Hippolytushoef, Julianadorp, Middenmeer, Nieuwe Niedorp, Schagen, Tuitjenhorn. Onze oefentherapeuten werken onderling nauw samen.

Vergoeding vanuit de zorgverzekering

Veel zorgverzekeringen bieden (deels) vergoeding voor de behandeling van oefentherapie Cesar/Mensendieck bij Mens & Co.