Werkwijze

rode-lijn

Werkwijze

groene-lijn

Oefentherapie Cesar/Mensendieck helpt jou om zelf de klachten te verminderen en voorkomen. Onze werkwijze is eenvoudig en doeltreffend. Kom je kennismaken?

De werkwijze van onze oefentherapeuten is eenvoudig en doeltreffend. Na een intakegesprek en een lichamelijk onderzoek maken wij een behandelplan. Je gaat actief in beweging onder deskundige begeleiding.

  • Intakegesprek

    Tijdens het intakegesprek bespreken we je klachten, behoefte en mogelijkheden. Om jouw hulpvraag helder te krijgen. Wat wil je veranderen? Wat zou dat betekenen voor je in je dagelijks leven? Wat kun je dan weer? Dat geeft ons inzicht in de oefentherapie die bij jou past en wat je thuis zelf kunt doen.

  • Onderzoek

    Een lichamelijk onderzoek is nodig om te bepalen waar je klachten precies vandaan komen. Wat is de aard van jouw probleem? Is er een duidelijke lichamelijke verklaring voor? Of is er (nog) iets anders aan de hand? We kijken gericht naar het bewegen van je lichaam, de houdingen en de samenwerking tussen spieren en gewrichten en de ademhaling. Samen komen we een stap verder naar een passende behandeling.

  • Behandelplan

    We bepalen de klachten, lichamelijke en geestelijke belastbaarheid en persoonlijke mogelijkheden. Daarna maken we een behandelplan. Je krijgt een oefenprogramma op maat voor thuis. Zo leer je onder begeleiding van de oefentherapeut hoe je zelfstandig grip krijgt op je klacht.

Verandering in bewegen en gedrag

De kracht van de oefentherapie zit vooral in bewust bewegen. Door te oefenen leer je zelf omgaan met je klachten. Je kiest steeds vaker automatisch voor een betere houding. En voor een gezonde manier van bewegen. De klachten verminderen en er vindt een gedragsverandering plaats.

Het is niet eenvoudig om ingesleten gewoontes te veranderen. Of gedragspatronen te doorbreken. Daarom houden onze oefentherapeuten altijd rekening met de omstandigheden thuis en op je werk. Waar nodig passen we de situatie aan.

Geen verwijzing nodig

Je kunt zonder verwijzing terecht bij onze oefentherapeuten. Vergoedingen ontvang je conform poliswaarden van je zorgverzekering.