Cursus Mindfulness Julianadorp

mindfulness-folder 2022
Misschien herken je het wel: na een drukke (werk)dag sta je te koken en je gedachten gaan naar dat gesprek die middag of naar wat je morgen niet mag vergeten. Misschien maak je je ergens zorgen over of zie je ergens enorm tegenop… het houdt je bezig. Dit lijkt allemaal automatisch te gaan. Je hoofd staat nooit stil en iedere keer dat je ermee bezig bent, kost het opnieuw energie…. Ontspanning, wat je juist energie geeft, lijkt er steeds vaker bij in te schieten. Het emmertje dreigt over te lopen en de balans raakt verstoord. Dit kan klachten geven zoals prikkelbaarheid, gejaagdheid, slecht slapen en concentratieproblemen of vermoeidheid. Soms zijn er ook lichamelijke klachten als hartkloppingen, rug- en nekklachten of andere pijnklachten. Hier maak je je dan vaak ook weer zorgen over en de cirkel is rond.

Wat is mindfulness
Mindfulness is een trainingsmethode die helpt op een effectievere manier met onvermijdelijke spanningsfactoren van het leven om te gaan. Het werkt hierdoor voor veel mensen stress-verminderend. Je kunt mindfulness vertalen met opmerkzaam of aandachtig aanwezig zijn. Opmerken en stilstaan bij het huidige moment in plaats van piekeren over gisteren of morgen, zonder
oordeel. Hiermee is het ook een training om vriendelijker, minder streng voor jezelf en voor anderen te kunnen zijn. Het helpt je om je (lichaam)signalen en je ‘automatische piloot’ te herkennen en bewuster keuzes te maken.

Voor wie
Iedereen die
– last heeft van stress en hierdoor uit balans dreigt te raken
– meer rust wil in het hoofd
– zich regelmatig somber, gejaagd of angstig voelt
– meer aandacht wil hebben voor de mooie momenten in het leven
– chronische pijnklachten of vermoeidheid ervaart

Inhoud
8 bijeenkomsten van 2 – 2 ½ uur waarin gewerkt wordt aan de hand van thema’s met veel oefenen en ervaren. Bij voldoende interesse is er een extra stiltemiddag.
Een groep bestaat uit maximaal 8 personen, waardoor er voldoende ruimte is voor individuele aandacht tijdens de oefeningen.

Wanneer
Julianadorp: donderdagavond 19.00 – 21.30 uur
Data: 20, 27 oktober; 3, 10,24 november en 1, 15, 22 december 2022

Waar
Loopuytpark 16 (achter de huisartsenpraktijk), 1787 AE Julianadorp

Door wie
Ineke Ligtermoet en Hanneke Koopmans, beiden Psychosomatisch Oefentherapeuten, gecertificeerde Mindfulness- en ACT-trainers

Kosten
€ 345,– voor de volledige cursus. Dit is inclusief een intake, uitgebreide hand-outs met huiswerkopdrachten en audiobestanden met meditatieoefeningen.

De cursus wordt door een aantal zorgverzekeraars of soms door uw werkgever vergoed.

Laat een reactie achter